Sisteme de sonorizare si adresare publica

Sisteme de sonorizare si adresare publica

Un sistem de adresare publică este un sistem de amplificare sonor folosit pentru a permite unei persoane sau unor persoane să se adreseze unui public la un volum mai mare decât ar fi posibil  fără un astfel de sistem. La baza, un astfel de sistem cuprinde un microfon, un amplificator și un difuzor

Sistemele pentru difuzarea de anunturi, muzica ambientala si mesaje de alarmare, numite si public address, ofera solutii audio si configuratii de inalta performanta pentru multiple aplicatii.

APLICATII: hoteluri, restaurante, cazinouri, spatii comerciale, mall-uri, sali de asteptare, birouri, banci, parcari, hale industriale, depozite, fabrici, uzine, aeroporturi, gari, autogari, porturi, institutii de stat, primarii, prefecturi, universitati, facultati, scoli, cluburi de copii si tineret, teatre, case de cultura, cinematografe, stadioane, baze sportive, sali de sport, sali de fitness, zone de amuzament.

In mod cert, sistemele de sonorizare fac parte din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Discrete ca aparitie, le recunoastem totusi extrem de repede ori de cate ori mergem la cumparaturi, in hypermarket-uri ori mall-uri, luam masa in restaurant ori intram intr-o gara si ascultam mesajele promotionale, muzica ambientala ori anunturile informative.
Tehnologia public address este extrem de utila deoarece permite difuzarea de anunturi, de mesaje si de muzica ambientala pe una sau mai multe zone distincte.
Totodata, prin conectarea la sistemele de avertizare vocala (Voice Evacuation Systems), in incendii ori calamitati, sistemele audio difuzeaza anunturi de alarmare, contriuind astfel la evacuarea rapida si controlata a persoanelor implicate.

Sistemele de adresare publica si sonorizare ambientala pot fi configurate din:

  • instalatii de sonorizare de interior: amplificatoare și preamplificatoare, mixere amplificate și combo, surse muzicale, difuzoare pentru plafon/tavan fals, boxe aparente sau îngropate, microfoane anunțuri, interfoane ghișee, ș.a.m.d.;
  • echipamente de exterior: boxe de exterior, difuzoare de grădina, proiectoare de sunet, coloane audio, etc.;
  • echipamente mobile: portavoce, sistem amplificare audio portabil, ș.a.m.d.;
  • accesorii – egalizatoare, atenuatoare de volum, transformatoare de linie, sistem control zone de apel, ș.a.m.d.